Управителният съвет на МААЕ одобри резолюция за спешното връщане на Запорожката

...
Управителният съвет на МААЕ одобри резолюция за спешното връщане на Запорожката
Коментари Харесай

МААЕ настоява Русия да върне Запорожката АЕЦ на Украйна

Управителният съвет на МААЕ одобри резолюция за незабавното връщане на Запорожката АЕЦ под цялостен надзор на Украйна, пише " Би Би Си ".

Бордът на шефовете на МААЕ поддържа с болшинство гласовете проекторезолюция, създадена от Украйна относно нуклеарната сигурност, сигурността и гаранциите в Украйна, заяви Министерството на енергетиката.

Съобщава се, че признатият там документ приканва Русия незабавно да изтегли военния и неоторизирания личен състав от Запорожката АЕЦ и незабавно да върне станцията под контрола на Украйна.

Според МААЕ това е належащо, с цел да се подсигурява неговата безвредна и надеждна работа.

МААЕ е загрижена за липсата на уместно дипломиран персонал на площадката, пропуските в плануваната работа, неналичието на надеждни вериги за доставки, нежното положение на водоснабдяването и инсталирането на противопехотни мини в буферна зона сред вътрешния и външния периметър на централата.

В сряда генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси се срещна с Владимир Путин в Сочи, на тази среща беше разисквана обстановката в Запорожката атомна електроцентрала, която в този момент е под съветски надзор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР